Urnakiadás

Urnakiadás

Az eltemettető – vagy az eltemettető egyetértésével más hozzátartozó – kívánságára az urnát ki kell adni az urna átvételének igazolásával.

Az így kiadott urna bármely olyan ingatlanon, illetve temetkezési emlékhelyen elhelyezhető vagy eltemethető, ahol a tulajdonos (kezelő), továbbá az ingatlan jogszerű használója ehhez hozzájárult és a kegyeleti kívánalmak biztosíthatók.

Közös tulajdonú ingatlanon való urnaelhelyezéshez a tulajdonostársak hozzájárulása szükséges.
Az ingatlanon elhelyezett urnát az eltemettető (örököse) kívánságára – a halottvizsgálati bizonyítvánnyal vagy a halotti anyakönyvi kivonattal való igazolás mellett – az ingatlan helye szerinti köztemető tulajdonosa (üzemeltetője) az irányadó használati időig köteles visszafogadni és elhelyezni, illetve a hamvak bármely más temetőben is elhelyezhetők.

A hamvakat hazaviheti és lakásán is elhelyezheti, de ahhoz alá kell írnia egy olyan dokumentumot amelyben le van fektetve, hogy az elhunyt hamvai pontosan hol vannak, továbbá biztosítani kel a kegyeleti jogban lefektetett látogatási lehetőséget. A hamvakat a későbbiekben természetesen eltemetheti, vagy kolumbáriumban elhelyezheti.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .